Felhasználói eszközök

Eszközök a webhelyen


shoutcast

Különbségek

A kiválasztott változat és az aktuális verzió közötti különbségek a következők.

Összehasonlító nézet linkje

Előző változat mindkét oldalon Előző változat
shoutcast [2013/11/24 23:13]
semir
shoutcast [2013/11/24 23:45] (aktuális)
semir
Sor 15: Sor 15:
   # joe sc_serv_basic.conf ​   # joe sc_serv_basic.conf ​
   ​   ​
 +ShoutCast szervert kétféleképpen lehet üzemeltetni:​ nyilvános és nem nyilvános módon. A nyilvános azt jelenti, hogy az sc_serv megpróbál becsatlakozni YP2-n a shoutcast.com-ra és regisztrálni a rádiót. Ezt csak akkor tudja megtenni, ha van érvényes authenifikációs hashünk a shoutcasttől (http://​wiki.winamp.com/​wiki/​SHOUTcast_Authhash_Management). ​
 +Figyelem! Ha nem adunk meg **streamauthhash** értéket, és a **publicserver=always** a szerver el fog indulni, sourcet is fog fogadni, de nem fog engedni senkit csatlakozni!
 +
 +Ha nem akarjuk, hogy a rádiónk regisztrálja magát a ShoutCast.com-on,​ állítsuk a publicservert neverre:
 +
 +  publicserver=never
 +  ​
 +
 === A szerver indítása: === === A szerver indítása: ===
  
Sor 101: Sor 109:
 Megvan a szerverünk,​ az nagyon jó! Most már csak zene kell bele. Ezt legegyszerűbben és ingyenesen a ShoutCast Winamp DSP pluginnal tehetjük. töltsük le a plugint a http://​www.shoutcast.com/​broadcast-tools weboldalról és telepítsük fel. Megvan a szerverünk,​ az nagyon jó! Most már csak zene kell bele. Ezt legegyszerűbben és ingyenesen a ShoutCast Winamp DSP pluginnal tehetjük. töltsük le a plugint a http://​www.shoutcast.com/​broadcast-tools weboldalról és telepítsük fel.
  
-Telepítés után a Winamp indításakor a plugint is be kell állítani. Kattintsunk az Output tabra és a belső Connection tabon állítsuk be a VPS IP címét az Address mezőben, port 8000 (vagy amit megadtunk az sc_serv.conf ban), Password ugyancsak amit feljebb megadtunk. Kattintsuk ki (ha be volt kattintva) ​Use SHOUTcast v1 mode előtti pipadobozt.+Telepítés után a Winamp indításakor a plugint is be kell állítani. Kattintsunk az Output tabra és a belső Connection tabon állítsuk be a VPS IP címét az Address mezőben, port 8000 (vagy amit megadtunk az sc_serv.conf ban), Password ugyancsak amit feljebb megadtunkfelhasználónév legyen üres
  
-Az Encoder tabon válasszuk ki a nekünk tetsző enkódert és beállításait.+Az Encoder tabon válasszuk ki a nekünk tetsző enkódert és beállításait. ​(AAC-t válasszunk,​ mert időközben az sc_trans mp3 kimenettel licenszes lett és AAC-re van az alap sc_serv.conf)
  
 Mostanra már élnie kell a nagy Connect gombnak. Tapossunk is rá szépen, majd indítsuk el a kedvenc lejátszási listánk az egész világ számára! :) Mostanra már élnie kell a nagy Connect gombnak. Tapossunk is rá szépen, majd indítsuk el a kedvenc lejátszási listánk az egész világ számára! :)
Sor 128: Sor 136:
  
 Természetesen a VPS_IP_CIME helyett a címet, vagy a domainünket kell megadnunk. A 8000 port az sc_serv.confnak megfelelően változik. Természetesen a VPS_IP_CIME helyett a címet, vagy a domainünket kell megadnunk. A 8000 port az sc_serv.confnak megfelelően változik.
- 
shoutcast.txt · Utolsó módosítás: 2013/11/24 23:45 szerkesztette: semir