Felhasználói eszközök

Eszközök a webhelyen


profisecdns

Másodlagos DNS beállítások

A ProfiVPS másodlagos DNS szolgáltatás használatához be állítsa be a 163.172.59.136 slave (másodlagos) szervernek az Ön saját DNS szerver konfigurációjában. A ProfiVPS másodlagos DNS szerver BIND zone transfert támogat, mivel a bind az egyik legelterjedtebb DNS szerveralkalmazás.

Bind konfigurálása

Ha nem használ, vagy olyan hosting panelt használ, amely nem írja felül az Ön módosításait a named.conf-ban (pl. Kloxo), elég egyszerű a bind konfigurálása. A named.conf-ban kell engedélyezni, hogy a másodlagos szerver letölthesse a zónákat. A named.conf két helyen fordulhat elő, attól függően, hogy chrootolt-e a telepítés: vagy a /etc/ vagy a /var/named/chroot/etc/ könyvtárban találjuk. Az options{} szakasz lehet, hogy nincs a fájlban, ez esetben hozzuk létre.

A legminimálisabban ennek kell benne lenni:

options{
          allow-transfer { 163.172.59.136; };
};

Figyelem! A másodlagos DNS IP címe 2017. január 20-án megváltozott!

De ha már a bind konfigurációnál járunk, feltétlen győződjünk meg róla, hogy a névszerverünk nem szolgál ki bármilyen domaint! (Legyen valahol allow-recursion { } sor, ismert és engedélyezett IPkkel.)

Lényegében készen is vagyunk. Ezután már csak a domaint/aldomaint kell felvenni a ProfiVPS Másodlagos DNS kezelőben. (http://www.profivps.hu/masodlagos-dns) Fontos, hogy minden aldomaint/domaint fel kell venni ezen az oldalon ahhoz, hogy a másodlagos szerver letöltse.

Zona. De hogyan?

A DNS szolgáltatás forward DNS feloldást tesz lehetővé (magyarul: szövegből IPét csinál), így nagyon egyszerű a zóna felvétele: írja a kívánt zónát a beviteli mezőbe és kattintson a hozzáadásra.

FONTOS: azután kezdeményezze a zona hozzáadását, miután a saját szervere fel lett konfigurálva, a gyorsabb életbelépés érdekében!

Ha egy aldomainnek külön zónát hoz létre, akkor azt az aldomaint is hozzá kell adni a másodlagos listához.

Eztán már csak várnia kell és a másodlagos DNS szerver 15-20 percen belül letölti a konfigurált zónát az Ön DNS szerveréről.

.HU domainek esetén csak akkor fogja a regisztrátor a domaint a VPShez delegálni, ha a http://www.domain.hu/domain/regcheck/ oldalon ellenőrizve nem kap végzetes hibát!

Tűzfal

A sikeres zone transferhez engedélyeznie kell, hogy a másodlagos DNS szerver hozzáféjen az 53-as porthoz TCP protokollon át is.

profisecdns.txt · Utolsó módosítás: 2018/05/20 10:52 szerkesztette: semir

Eszközök az oldalon