Felhasználói eszközök

Eszközök a webhelyen


kezdetek

Ez a dokumentum egy előző változata!


Első lépések

Először is, engedje meg, hogy gratuláljunk az új tárhelyéhez és megköszönjük, hogy minket választott :)

Az tárhely használata

A tárhelyhez adminisztrációs felület tartozik. Ezen keresztül tudja a tárhely és domain beállításait módosítani, domaint, aldomaint, ftp és email fiókokat hozzáadni a saját fiókjához.

A Kloxo adminisztrációs felületet a https://www.profivps.hu:7777 oldalon éri el és az emailben kapott felhasználónév/jelszó párossal tud bejelentkezni.

FIGYELEM: Az adminisztrációs felületeket mindig külön böngészőből, de legalább külön ablakból használja a saját biztonsága érdekében.

Weblap feltöltése:

Weblapját feltöltheti a Kloxo Fájlmenedzseren keresztül is, de az ajánlott mód az FTP kapcsolat használata.

A használható FTP programokról itt talál leírást: Miért nem tudok csatlakozni FTP-n keresztül?

A hivatalos ftp címünk: ftp://www.profivps.hu port: 21.

Fájljait a Kloxo vezérlőpult segítségével is fel tudja tölteni. Ehhez lépjen be a Kloxo rendszerbe és kattintson a „Fájlkezelő” ikonjára. A fáljkezelővel szerkeszeteni is tudja a már feltöltött fájlokat.

Domain kezelés:

Egyes tárhely csomagjaink alapértelmezett domain nélkül készülnek el, ilyenkor Önnek kell az új domaint hozzáadni. Domaint a Kloxo adminisztrációs felületen keresztül tud hozzáadni.

Domain hozzáadása a Kloxo adminisztrációs felületen

Email fiókok létrehozása

A tárhely szolgáltatáshoz Webmail szolgáltatást is nyújtunk. Ahhoz, hogy a domainjéhez tartozó email fiókjaira leveleket tudjon fogadni, állíttasson be olyan MX rekordot a domain regisztrátoránál, amely a mi szerverünkre mutat, vagy használja a ProfiVPS DNS szolgáltatását (bővebben lejjebb).

Email fiók hozzáadása a Kloxo adminisztrációs felületen

ProfiVPS DNS szolgáltatás

A ProfiVPS.hu ingyenesen nyújt DNS szolgáltatást előfizetőinek.

Ha a mi DNS szervereinket akarja használni és ezáltal szabadon konfigurálni a saját domainjéhez tartozó DNS beállításokat, aldomaineket, irányítassa át a regisztrátorával a DNS-ét hozzánk (kérje, hogy a mi DNS szerverünk legyen authoritív a domainje felett).

Ezeket az adatokat adja meg a regisztrátorának:

  • Elsődleges DNS: ns1.profivps.hu (193.17.175.34)
  • Másodlagos DNS: ns2.profivps.hu (88.151.100.139)

DNS kezelése a Kloxo adminisztrációs felületen

Nincs domain neve?

Ha még nincs domain neve, akkor a Kloxoba bejelentkezve a „DNS nélküli előnézet”-re kattintva tudja megtekinteni a feltöltött weblapját.

Egy másik módszer a hosts fájl módosítása. A Windows és Linux operációs rendszerek a domain nevek feloldását a hosts fájl ellenőrzésével végzik. Ennek a fájlnak a szerkesztésével a saját gépéről a domain begépelésével is elérhetővé válik az Ön számára a weblapja.

Linux alatt

A Linux operációs rendszerek a /etc könyvtárban tartják a hosts fájlt. Nyissa meg ezt a fájlt a kedvenc szerkesztőjével (a példa a JOE szerkesztő használatával írja le a teendőket):

# joe /etc/hosts

Írja bele a következőket a domain név módosításával:

193.17.175.34  AzOnDomainNeve.hu
Windows alatt

Windows alatt a hosts fájl a windows mappán belül a system32\drivers\etc\ könyvtárban található (64 bites windows esetében lehetséges, hogy a SysWOW64\drivers\etc könyvtárban kell keresnie). Nyissa meg Jegyzettömbbel és írja bele a következő sort:

193.17.175.34  AzOnDomainNeve.hu
Egyéb rendszerek

A Wikipédia oldalakon összegyűjtötték a legismertebb operációs rendszerek hosts fájljának a helyét: http://en.wikipedia.org/wiki/Hosts_(file).

Webmail

Avagy, hol vannak a leveleim? :)

A leveleit a webmail.profivps.hu-n keresztül, vagy webmail.azÖnDomainNeve.hu-n keresztül tudja elérni.

kezdetek.1307652444.txt.gz · Utolsó módosítás: 2013/02/24 21:38 (külső szerkesztés)

Eszközök az oldalon